Story

Slatke priče, ispovijesti, estrada, horoskop …

“SULTAN OZBILJAN I JAKO JE LJUT, ZAPRETIJETIO JE: Ovo ga je izbacilo iz TAKTA! (foto)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će svaki napad na turski brod koji istražuje naftu i gas u spornim vodama Sredozemnog mora rezultovati visokom cijenom i sugerisao da je Turska već postupila po tom upozorenju…

 

“Rekli smo da će ako napadnu naš Oruc Reis platiti visoku cijenu, a oni su danas dobili svoj prvi odgovor”, rekao je Erdogan u govoru u Ankari bez iznošenja detalja, preneo je Rojters.

Brod Oruč Reis krenuo je u ponedeljak uz vojnu pratnju u istraživačke vode između Krita i Kipra.

Kao odgovor na to, francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da će Francuska povećati vojno prisustvo u regionu i pozvao Ankaru da i zaustavi svoj istraživački posao.

Francuske i grčke snage održale su danas nedaleko od Krita vojne vežbe.

Ministri vanjskih poslova EU, koji su već uveli sankcije dvojici turskih energetskih rukovodilaca u vezi s turskim operacijama a u istočnom dijelu Sredozemnog mora, razgovaraće sutra o situaciji.

Redžep Tajip Erdogan danas u je sa telefonom razgovarao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom evropskog Savjeta Šarlom Mišelom.

Tokom razgovora sa Mišelom, Erdogan je ponovio svoju posvećenost a u odbrani prava Turske protiv pokušaja njenog nepoštovanja, navela je Erdoganova kancelarija.

Turska i Grčka su ove nedelje saopštile da žele da riješe spor međusobnih a to pomorskih zahtjeva, ali su istakle da će štititi svoje interese okrivljujući i jednu i drugu stranu za konflikt…

Izvor agencije aa

Izvor: mojportal.hr