Story

Slatke priče, ispovijesti, estrada, horoskop …

VAŠE PRIČE: Oduvek su me nervirale ženine drugarice, ali sa Marijom za malo “bedu” da napravimo

Moram da priznam da su me prijateljice moje žene uvek nervirale i nisu mi se svidele. Mislio sam da je okreću protiv mene i svaki put kad je bila sa jednom od njih, nakon toga je bilo svađe kod kuće.

Takođe, ona ne voli moje prijatelje. Smatra da su oni razlog mog izlaska, kafana, pijanki. A to je verovatno slučaj u skoro svakoj porodici. Retki su oni koji imaju zajedničke prijatelje, pa normalno funkcionišu u prijateljstvima. A postoje, znam neke od njih.

E, Marija je nešto drugo. Upoznao sam Mariju pre nekoliko meseci. Bila je školska prijateljica moje supruge, skoro su se srele u gradu, jedva se prepoznale. Od tada se često viđaju na kafi. Kao i za sve ostale, na početku sam burno reagovao na Mariju. Šta moraš da se vidjaš sa njom, niste se družile sto godina i sad ste kao najbolje prijateljice, govorio sam. Ali jednog dana pozvala je Mariju u goste kod nas.

Kad sam je ugledao, odmah mi se svidela i nije bila nekako ljigava kao njene ostale prijateljice. Marija je kao muškarac pričala sa mnom o fudbalu, košarci, išla je na utakmice itd.

Marija je još dva puta bila kod nas. Kao da je mojoj ženi bilo žao što se Marija skoro razvela, mislila je da joj je bilo teško, da je usamljena…Ali nisam imao ništa protiv. Ako je zvala, neka dođe.

Marija kad dodje, odmah se ponudim da skuvam nešto ili da odem da kupim roštilj. Ne znam, kao da sam dobio krila. Razmišljao sam te noći zašto se osećam srećno, ali znao sam da ne smem da razvijam filmove u glavi.

Ali jednog dana sam naleteo na Mariju u gradu. Prva mi je rekla hajde da popijemo kafu i ja sam prihvatio. Ispalo je da sedimo u restoranu gde ima hrane, pa smo ručali, pa kao hajde da popijemo pivo. Pa, to ne bude jedno, već nekoliko.

Marija je u jednom trenutku pozvala moju suprugu, kao hej, srela sam tvog muža, sedimo u restoranu, navodno se kao šali. Dođi ako možeš, a zna da moja žena ne sme napustiti posao. No, ručak se završio, popilli smo po tri piva, meni ništa, ali Mariju „uhvatilo“. A gde da je ostavim takvu i ponudio sam se da je odvezem kući.

Seli smo u auto, na putu je bilo sve normalno, stigli smo do zgrade gde živi. Nešto je pričala, nije izašla iz automobila. Bio sam ljubazan, pa sam prihvatio razgovor. Ne znam ni o čemu smo razgovarali, neke gluposti.
Kad odjednom reče – imaš posla, ajde idem ja. U tom trenutku se nagnula i poljubila me u obraz. Ja nisam reagovao, ostao sam takav kakav sam bio.

Marija je izašla i otišla kući. Dakle, nije bilo ništa poput poziva na kafu, ili sličnih stvari. Ali mnogo sam razmišljao. Čak sam se i osećao glupo. Hej, ona je prijateljica moje žene. Nešto više se može dogoditi.

Moraću da podignem ručnu, jer sam na početku rekao da me kod te žene nešto privlači. Zamislite kakav bi to udarac bio za moju ženu.

Izvor: mojportal.hr