Story

Slatke priče, ispovijesti, estrada, horoskop …

VAŠE PRIČE: Pao si sa vlasti, moj direktore, i sad si kod kuće – gde su ti sada „verni“ prijatelji?

Moj suprug je bio tehnički direktor u javnom preduzeću. Bio je u „vlasti“ pet godina. Koliko sam samo neprospavanih noći provela čekajući da se vrati iz druženja sa svojim kolegama i prijateljima. Moj suprug je bio veoma omiljeni lik, telefon mu je neprestano zvonio, bio je „tražen“.

Pokušavala sam da ga podsetim koliko je prijatelja imao pre nego što je postao direktor. Pokušavala sam da ga nagovorim da se telefonom javi svojim starim prijateljima, jer su mu oni bili pravi pre nego što je postao direktor i pre nego što se zaposlio u JP, kada je vredno radio da kući donese nešto novca. Ali uzalud je bilo moje nagovaranje, bio je u oblacima.

Moj muž je uvek sedeo na glavnom mestu u kafani, tobože spontano, muzičari su mu dolazili i svirali na uvo (u stvari, plaćale su mu muziku ulizice, bez da ih on vidi, nisu mu svirali zato što je bio zgodan ili boem), i često su ga čašćavali.

Kada ga pozovem da ga pitam kada će doći, besramno mi kaže da je na poslovnoj večeri, da ga ostavim na miru, a u pozadini je svirala muzika i čulo se veselje ljudi oko njega.

Sumnjam da me je možda varao sa drugim ženama, iako mi do danas te sumnje nikada nisu potvrđene. Imao je malo vremena za nas kod kuće.
Onda je počeo da se bavi sportom, da odlazi u halu sa generalnim direktorom i svojim ulizicama. Eeeee, nikada u životu nije šutnuo loptu, sad se hvali da je postigao golove !! Sigurno su mu popuštali.

Ali došao je kraj. Stranka mog supruga pala je sa vlasti i mesec dana kasnije uklonili su ga sa funkcije. Bacili su ga tamo u kancelariju da bude levo smetalo.

Izgledalo je da toga nije svestan, pa je neprestano razgovarao sa prijateljima o opijanju i druženju. Ali obično su počeli da ga otkačuju. Šta će im on sada. Sada postoji novi direktor kome moraju da se dodvoravaju za neke nove beneficije.

Evo ga, telefon mu nije zazvonio dva dana i konačno mu je postalo jasno šta se događa. Počeo je da vraća film i sada obleće oko mene. Oprostila sam mu, još uvek ga volim, iako sam sto puta razmišljala o razvodu.

 

Izvor: mojportal.hr